fredag 7 oktober 2011

L'ile Noire (1991-92)

Tintin blir skjuten när han vill hjälpa en pilot med hans motorproblem. Åtskilliga försök görs därefter av en Dr. Müller och hand hantlangare att oskadliggöra honom. Han förföljer Müller till Storbritannien och avslöjar en ondskefull plan och en gammal legend.

Ruinerna på den svarta ön är baserade på en riktig medeltida borg i Skottland. Likaså är byn Kiltoch, som på riktigt heter Castlbay. Odjuret som enligt legenderna ska finnas på den svarta ön, och anledningen till att ingen åker dit (förutom Tintin vill säga) är en ganska spännande överraskning, för jag väntade mig inte att det skulle vara vad det var iaf.
     Något som jag kom att tänka på i början av det här äventyret är när Tintin sätter sig på ett tåg så passerar det en blond man i korridoren utanför hans hytt. Den mannen verkar förfölja Tintin lite, för man kan se honom dyka upp lite då och då. Första gången man fick se honom var i Chicago när Tintin besökte Amerika.
     Ett riktigt spännande äventyr som framför allt utspelar sig i England och Skottland. Tintin får till och med en riktig skotsk utstyrsel, med kilt och allt.

Jag ger "L'ile Noire" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar