söndag 23 oktober 2011

L'Affaire Tournesol (1991-92)

En stormig natt börjar helt plötsligt bräckliga föremål, såsom glas och porslin att gå i bitar utan synlig anledning. Några dagar senare åker Kalkyl utomlands och inget går längre i bitar. Men det verkar som att borduriska spioner är ute efter både Kalkyl och hans experiment.

Den blonda mannen gör även i detta äventyr några visiter. Han "råkar" bara befinna sig i samma hotell som Kalkyl bor på, han går förbi i lobbyn när Tintin och Haddock pratar med receptionisten, när Titnin och Haddock senare åkt till Bordurien för att leta reda på Kalkyl så går de på en av Madame Castafiores operor, efter föreställningen försöker de blanda sig i folkmassan, och även där befinner sig den blonda mannen "bara av en händelse". Jag tror nu, mer än någonsin, att han följer efter Tintin som spion för någon främmande makt.
     Tintin är en väldigt fascinerande person. Han är bara ca 16 år gammal i det här äventyret, ändå kan han köra såväl helikopter som pansar bandvagn. Undra när han har haft tid att lära sig köra alla de fordon han kör igenom sina äventyr. Bandvagnen lär ju inte vara det sista nya fordon som vi kommer få se Tintin handskas med.

Jag ger "L'Affaire Tournesol" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar